Produse Bio

Ce este un produs Bio ?

          Produsele etichetate Bio au în compoziţia lor ingrediente obţinute fără aditivi chimici sau sintetici (conservanţi, hormoni, pesticide, antibiotice, coloranţi alimentari) care nu au fost supuse unor procese chimice şi nu au la baza lor organisme modificate genetic.

            Pentru a putea fi inscripţionate cu eticheta Bio, produsele trebuie să îndeplinească anumite criterii impuse de legislaţia în vigoare.

 

            Certificare şi legislaţie. Bio/Organic/Eco

          În funcţie de ţara de fabricaţie a unui produs anume, acesta poate purta denumirea Eco, Bio sau Organic – termeni care se referă la aceleaşi criterii necesare pe care produsul respectiv trebuie să le îndeplinească:

 • Este produs fără substanţe chimice sau organisme modificate genetic.
 • Producţia nu utilizează tehnologii poluante şi evită iradierea plantelor.
 • Nu dăunează mediului înconjurător sau oamenilor.
 • Este în armonie cu natura.
 • Este în conformitate cu legislaţia aferentă ţării de provenienţă.
 • Este certificat de un organism autorizat.

Organic este termenul utilizat pentru produsele agroalimentare în SUA, Canada şi Marea Britanie.

Bio este termenul utilizat, în mod special, în spaţiul franco-german.

Eco este termenul utilizat în România pentru descrierea acestor produse, sigla de certificare pentru produsele ecologice fiind aeagricultura ecologică. Termenul a fost atribuit României de către Uniunea Europeană pentru a fi utilizat în cazul produselor obţinute pe cale ecologică.

            Atenţie ! Singurele produse naturale în totalitate sunt cele bio/organice/eco. Dacă eticheta unui produs nu conţine unul din cei 3 termeni şi nu are afişate datele privind certificarea lui, acel produs este posibil să nu fie natural în totalitate.

Termenul „natural” sau „100% natural” aplicat pe eticheta unor produse nu este decât o strategie de marketing, nu oferă neapărat garanţia unui produs de calitate şi cu siguranţă nu indică un produs ecologic.

 

          Beneficii dovedite ale produselor Bio

 • Alimentele organice au un conţinut nutritiv mai ridicat decât cel al alimentelor convenţionate procesate chimic.
 • Gustul produselor alimentare Bio este mult mai aromat.
 • Alimentele Bio instaurează rapid senzaţia de saţietate, fiind avantajoase pentru controlul greutăţii.
 • Detergenţii Bio au în compoziţia lor substanţe naturale care nu afectează în mod nociv organismul uman sau mediul înconjurător; nu provoacă iritaţii sau alergii.
 • Produsele cosmetice Bio păstrează sănătatea pielii. Pielea este afectată în mod direct de orice substanţă aplicată pe suprafaţa ei, fiindcă aceasta este absorbită de glandele sebacee şi de foliculii de păr, după care ajunge în sistemul circulator. Astfel, orice substanţă din loţiunile, cremele, gelurile şi uleiurile pe care le utilizăm ajunge în organismul nostru. Cosmeticele Bio sunt produse doar din substanţe în stare naturală, fără conservanţi, coloranţi sau orice alte substanţe toxice.
 • Toate produsele Bio sunt benefice şi pentru mediul înconjurător; gradul mare de biodegradabilitate a ambalajelor utilizate face ca impactul acestora asupra mediului să fie minim.

 

            Un mod de viaţă Bio

            O viaţă Bio implică eliminarea artificialului, a tot ceea ce este procesat pe cale chimică. Stilul organic de viaţă promovează sănătatea organismului uman şi eliminarea acţiunilor nocive pentru mediul înconjurător.

Originea unei vieţi Bio stă în ingredientele din compoziţia tuturor produselor pe care le utilizăm, ingrediente care trebuie să fie compatibile cu corpul uman şi cu natura însăşi.

Alegerea unui mod organic de viaţă presupune modificarea mentalităţii şi conştientizarea, în profunzime, a tuturor alegerilor noastre.

 

Farmacie Bio recomandă cu încredere utilizarea produselor de pe site etichetate cu semnul Bio. Acestea sunt produse organice în totalitate, aflate în conformitate cu legislaţia privind certificarea produselor ecologice.