Fenicul

Tabel Lista

Seteaza descrescator

1 Articol(e)

Tabel Lista

Seteaza descrescator

1 Articol(e)

Condimente - Fenicul

Predominant in bucataria italiana si cea greceasca, feniculul este utilizat, in special, pentru diferite probleme la nivelul stomacului.

Beneficii:

  • Mentine sanatatea inimii. Previne acumularea de hemocisteina, aminoacidul care este asociat cu infarctul miocardic, atacul cerebral si deteriorarea vaselor sanguine.
  • Consumul de fenicul poate scadea tensiunea arteriala.
  • Este folosit in tratamentul colicilor, la sugari.
  • Contribuie la constuirea si la pastrarea sanatatii structurilor osoase.
  • Antioxidantii din continut protejeaza sanatatea la nivelul celulelor. Previne formarea celulelor canceroase din cauza declansarii mutatiilor in ADN.
  • Ajuta la instalarea senzatiei de satietate, prevenind, totodata, constipatia si functionarea optima a tractului digestiv.
  • Previne daunele provocate de poluare si de razele solare, mentinand sanatatea pielii.
  • Accentueaza capacitatea organismului de absorbtie a fierului.
  • Joaca un rol important in metabolismul organismului.
  • Are puternice efecte antiinflamatoare.
  • Estrogenul din continut ajuta la reglarea ciclului, in cazul femeilor.

Compozitie:

  • Contine vitamina C, acid folic si potasiu.