Ghimbir

Tabel Lista

Seteaza descrescator

5 Articol(e)

Tabel Lista

Seteaza descrescator

5 Articol(e)

Condimente - Ghimbir

Ghimbirul se poate consuma in multe variante alimentare, iar proprietatile sale sunt de-a dreptul miraculoase pentru sanatate.

Beneficii:

  • Stimuleaza procesele digestive, favorizand aparitia unor enzime importante pentru ca sprijina absorbtia substantelor nutritive. Combate starea de disconfort care poate aparea in urma unor mese imbelsugate.
  • Energizeaza organismul, avand efecte similare cafelei.
  • Poate preveni gripa si racelile, fiind, de asemenea, utilizat in cadrul tratamentelor acestora.
  • Este folosit in tratamentele impotriva diferitor tipuri de cancer, in special in cazul leucemiei. Previne aparitia tumorilor canceroase.
  • Poate fi utilizat de femeile insarcinate pentru a trata starile de greata.
  • Dilata vasele de sange, fapt care conduce la reglarea tensiunii arteriale si la protejarea inimii.
  • Amelioreaza inflamatiile de la nivelul articulatiilor si durerile provocate de reumatism.

Compozitie:

  • Ghimbirul este bogat in zinc, potasiu, cupru, calciu, magneziu, vitaminele B6, C si D si uleiuri esentiale.