Apa la genunchi

Nu exista produse conform criteriilor selectate.

Tratamente Naturiste Apa la Genunchi

Apa la genunchi reprezinta afectiunea care descrie lichidul acumulat in exces in interiorul sau in jurul articulatiei genunchiului.

Cauzele afectiunii:

  • traumatisme, leziuni produse in urma suprasolicitarii sau alte afectiuni. Genunchiul reprezinta articulatia cu cea mai mare complexitate a corpului. Leziunile la nivelul oricaror parti ale genunchiului pot determina acumularea excesului de lichid sinovial. Acesta poate avea, in compozitia sa, bacterii, cristale iritante sau sange.

Simptome:

  • Durere: In cazul osteoartritei, aceasta este cauzata de sustinerea greutatii corpului si, de regula, va disparea in starea de repaos, cand pacientul se odihneste. 
  • Tumefiere: Dimensiunea genunchiului afectat este mai mare, iar zonele moi din regiunea osoasa a genunchiului sunt mai proeminente decat cele ale piciorului sanatos.
  • Rigiditate articulara: Prezenta excesului de lichid la nivelul articulatiei genunchiului cauzeaza o limitare a amplitudinii miscarilor. Pacientul isi pierde capacitatea de a indoi sau de a intinde, in totalitate, genunchiul. 
  • Echimoze: Traumatismele pot cauza aparitia echimozelor pe zona anterioara, in regiunea laterala sau in spatele genunchiului. Nivelul crescut al durerii face suportarea greutatii corpului aproape imposibila.