Deformari osoase

Nu exista produse conform criteriilor selectate.

Tratamente Naturiste deformari Osoase

Deformarile osoase sau Boala Paget reprezinta o afectiune cronica, cu evolutia indelungata, care are drept rezultat cresterea anormala a oaselor. Acasta se manifesta prin inlocuirea continua a tesutului osos printr-o reconstructie osoasa, pe masura ce acesta este distrus si, ulterior, absorbit de organism.
La debutul afectiunii, distrugerea si absorbtia tesutului osos se realizeaza mult mai rapid decat de obicei. In vederea mentinerii ritmului distrugerii osoase, organismul va accentua viteza de reconstructie. Tesutul osos nou este, deseori, destul de fragil si slab, fapt care va provoca fracturi osoase cu o mai mare usurinta.
De regula, boala afecteaza oasele de la nivelul pelvisului, cele din zona coloanei vertebrale, craniu, tibia, femurul si humerusul. Boala paget poate afecta un singur os (monostotic) sau mai multe (poliostotic).

Simptome:

  •  durerea si deformarile osoase. 
  •  senzatii de caldura, durere si sensibilitate in zonele afectate ce se agraveaza pe timpul noptii
  • intensitatea durerii este ameliorata prin efectuarea exercitiilor fizice -durerea ca fiind profunda si constanta.

Cauze:

  •  Factorii geneticiintr-o proportie de 40% dintre cazuri.
  • Factorii virali: La nivelul tesutului osos al pacientilor cu boala Paget, a fost identificat virusul rujeolei si cel al rabiei canine, insa nu exista certitudinea ca aceste virusuri au cauzat afectiunea.